Претрага
Претрага
Close this search box.

Započeto uređenje prostora oko hrama u Begeču (FOTO)

Foto: Grad Novi Sad

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije započela je radove na parternom uređenju porte Hrama Svetog apostola i jevanđeliste Luke u Begeču. Radovi obuhvataju izgradnju replike postojeće ograde, popločanje staza i njihovo osvetljenje, hortikulturno uređenje prostora i izgradnju savremenog dečijeg igrališta.

Foto: Grad Novi Sad

Radovi obuhvataju izgradnju replike postojeće ograde, popločanje staza i njihovo osvetljenje. Ambijentalnom utisku celokupnog prostora doprineće i hortikulturno uređenje. Planirano je formiranje travnatih površina, kao i sadnja lišćara, četinara, ukrasnog listopadnog i zimzeleng žbunja, žive ograde, ruža, puzavica i sezonskog cveća.

Foto: Grad Novi Sad

Na raspolaganju će građanima biti 14 klupa, uz koje će se naći i 5 korpi za otpatke. U dvorištu crkve predviđen je i prostor namenjen najmlađima, na kojem će biti postavljeni rekviziti za igru – tobogan, ljuljaška, klackalica i dve njihalice.

Foto: Grad Novi Sad

Vrednost radova na parternom uređenju oko Hrama u Begeču iznosi 38.852.727,79 dinara, a završetak radova, u skladu sa ugovorenim rokom od 180 kalendarskih dana, očekuje se sredinom iduće godine.

Grad po meri Novosađana

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti