Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić

Knjižara „Most“ koja se nalazi u Novom Sadu u pasažu u Zmaj Jovinoj ulici, nakon tri decenije postojanja, zatvara vrata za sve knjigoljupce.

“Dragi naši, u 2023. ulazimo sa tužnim vestima. Pored sveg našeg truda i napora da sačuvamo utočište za knjigoljupce, ipak je došao dan kada smo doneli odluku da je vreme da se ovo poglavlje završi. Želimo da se zahvalimo svima koji su tokom gotovo tri decenije bili uz nas. Pozivamo vas da iskoristite priliku i nabavite knjigu koju želite po sniženoj ceni, a ovu vest podelite kako bi došla do što više knjigoljubaca“, napisao je tim knjižare Most, na svojoj Fejsbuk stranici.

Foto: FB/Knjižara Most

„Konkurencija je velika i jaka. Nalaze nam se bukvalno iznad glave dve velike knjižare sa izlozima, svojim izdanjima koja na neki način drže taj knjižarski monopol, iako zaista ne bih želela da za ovu situaciju okrivim nikoga do jednostavno jedne celokupne situacije koja je u zemlji“, rekla je vlalsnica knjižare Korana Borović za RTV.

nsuzivo.rs

7 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Željko
30/01/2023 14:26

Žao mi je što to čujem.
U tom prostoru sam krajem 80-tih štampao, na geštetneru, bilten za Sterijino Pozorje.

SNS Uzivo
30/01/2023 15:07

A sta ce ovom narodu knjizara, njemu treba pink, farma i zadruga, ili nije tako? 🙂

Last edited 1 mesec ranije by SNS Uzivo
Vidoje
31/01/2023 11:27
Reply to  SNS Uzivo

I digitalne forme stampe, knjiga i ostalo koje gase sve fizicko u celom svetu 🙂 mozda ima nesto i do toga?

Aleksa
31/01/2023 09:00

Veliki uticaj imaju sigurno i digitalna izdanja odnosno piraterija .Zbog iste uskoro nestaju i bioskopi/filmovi koji su bili jedno 100000 puta popularniji od knjiga oduvek . Tu je i Kindle, mada citati uz papir, fizicku stvar i posedovati istu ima drugaciji psiholoski uticaj i lepse je svakako

Milos
31/01/2023 13:54
Reply to  Aleksa

Bioskopi nisu potrebni s obzirom da iskustvo gledanja kuci uz televizore visoke rezolucije i velikih dimenzija visestruko prevazilazi dozivljaj u bioskopu. Uz to, brojni digitalni izvori poput HBO i Netflix jednostavno potpuno zamenjuju bioskop. S druge strane, knjiga u fizickom, stampanom obliku je nezamenljiva.

Cvele
31/01/2023 11:24

Korana je predivna osoba, njen otac takođe. Na žalost sve što vredi se zatvara zato što ljudi nemaju više osećaj za prave vrednosti. Kultna knjizara sa predivnim konceptom, popustima, sugeatijama. Ovde su se svi osecali kao kod kuće…

Bane
02/02/2023 11:01

A joj,video kasete sam tu iznajmljivao ,visoki plavi je radio…bilo je to pre mnogo,mnogo godina……