Foto: pexels.com
Određeni broj noćnih klubova u Novom Sadu je potpuno zatvorio svoje objekte, dok je drugi deo odlučio da promeni radno vremena, a sve sa ciljem izbegavanja primene novog zakona koji se odnosi na kovid propusnice.
Kako za NS Uživo ističu iz Udružena ugostitelja Novog Sada (UGONS), do sada je na teritoriji grada 5 lokala samovoljno odlučilo da ne radi više, dok je jedan objekat zatvoren od strane Sanitarne inspekcije.

– Ovi što su zatvorili lokale na svoju inicijativu, to su uradili jer im je neisplativo da rade od 18 – 22 časa, kao i od 22 – 01 čas sa kovid propusnicama, jer je činjenica da je mali broj mladih vakcinisan. – kaže Milenko Mijić iz UGONS-a.

Ugostitelji sa tzv. dnevnim radnim vremenom, gde spadaju kafići i restorani, do uvođenja kovid propusnica radili su radnim danima do 23 časa. Uvođenjem ovog vida kontrole, masovno su se odlučili na smanjenje jednog radnog sata, tako da su sada njihova vrata otvorena gostima do 22 časa.

-Oni su zaključili da je bolje da zatvore u 22 i ne rizikuju taj jedan sat. Time se neće pitati da li će biti ispoštovana distanca u lokalu, da li će imati gosta koji sedi već duže vreme bez kovid propusnice, a popio je već nekoliko pića, itd – nastavlja Mijić.

Dodaje i da postoji nekoliko lokala u gradu koji posluju sa kovid propusnicama (od 22 – 01 čas), ali je nepredvidivo dokle će izdržati.

Kazne za nepoštovanje novih mera primene kovid propusnica i propisane distance u ugostiteljskim objektima posle 22 časa iznosi 300.000 dinara, podsećaju iz UGONS-a.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments