Претрага
Претрага
Close this search box.

ZAVIRITE U UNUTRAŠNJOST PRVE JAVNE MODERNE GARAŽE Premijer Vučević: Na ponos Grada, ovo je prva faza NAŠE BORBE za povećanje parking mesta- ukupno će biti izgrađeno 1.200, a evo kada se garaža kod Banovine pušta u rad (FOTO GALERIJA)

Foto: nsuzivo.rs

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević obišao je radove na izgradnji javne podzemne garaže kod Banovine. Nova moderna garaža imaće 167 parking mesta, uključujući i posebna parking mesta za osobe sa invaliditetom i za vozila na električni pogon, kako bi se omogućilo punjenje vozila dok je parkirano.

Premijer Srbije Miloš Vučević naglasio je da je ovo prva garaža koju su radili kroz projekat koncesije zajedno sa koncesionarom i da se time pre Grad fokusirao na nedostatak parking mesta.

-Da vas podsetim, Grad je 2020. godine u doba korone i velikih izazova govorio kroz koncesiju za četiri garaže, tri podzemne i jedne nadzemne. Ova koja je prva gotova kod Banovine, zatim ona koja je najizazovnija i za mene veći poduhvat, to je u Ulici Modene, zatim Trg Republike kod Riblje pijace, najveća i jedina nadzemna biće u Šafarikovoj ulici- rekao je Vučević i dodao:

-Do kraja jula, koncesionar će pustiti u rad garažu, Grad će uraditi parterno uređenje ovog prelepog parka između Skupštine Vojvodine i gimnazije “Isidora Sekulić”. Ostaje da samo na zimu, odnosno kada se završi vegetativni procesi ozeleni taj deo, ne može se saditi u junu, julu i avgustu kada to prirodno nije moguće. Ovo je veliki poduhvat i u teškim vremenima, nemojte zaboraviti da smo imali i projektovanje i koronu, poremećaj tržišta. Nije bilo lako koncesionaru da izvede ovaj poduhvat. Koncesionar je prihvatio sve zahteve grada, da ova garaža bude daleko prostranija, jer je ova garaža ipak u centru grada. Građevinski je mogao to da radi u manjim dimenzijama, a pogledajte kolike su ovo dimenzije- jednosmerno kretanje saobraćaja, jedna ulazna i izlazna rampa. Imali smo takav pristup da posebno budu i mesta za osobe invaliditetom i posebna parking mesta za vozila sa električnim pogonom. Ovo je zaista na ponos grada- 167 parking mesta i ovo je prva faza naše borbe za povećanje parking mesta. Ukupno će biti izgrađeno 1.200 parking mesta. Ovde smo morali da smanjimo broj parking mesta, što nimalo nije bilo lako koncesionaru, jer smo mi zahtevali kao Grad da bi sačuvali i kesten i jablane u parku između Skupštine Vojvodine. To su velike stvari. Ovakve stvari menjaju grad. Ove investicije prave ambijent da vi bolje i kvalitetnije živite, da građani manje troše vremena na to gde će parkirati kada dođu u centar grada. Ovde imate sigurnost, zaštićeni ste od svih vremenskih neprilika, peške ste u centru za dva, tri minuta. Postoji poseban ulaz i izlaz za pešake, protivpožarni izlazi- sve ono što jedna moderna garaža treba da ima. Očekujem da gradska vlast mnogo brže radi po pitanju Šafarikove ulice, to je pitanje eksproprijacije. Ta garaža nosi oko 600 parking mesta. Grad ima izazova prilikom izgradnje garaže, ali sve to ide dobro. Čestitam svima, radujemo se svi da od druge polovine jula imaju novu podzemnu garažu u centru grada.

M.L.

Tagovi:

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
29.05.2024 13:48

Oh kako je to zgodno bas pred izbore, inace za one koji nisu bas pileceg mozga ta garaza je trebala biti zavrsena pre godinu dana, a i fotoreportaza vam je na nivou, jedna fotografija, e moj ti… 🙂

Last edited 14 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Stari Novosadjanin
29.05.2024 13:59

Lepa moderna garaza koja ostavlja bez daha. A u stvari sem jednog zida se nista vise ne vidi. Opet nam vredjate inteligenciju.

Gost
Dule
29.05.2024 14:14

Ovi nisu u mogućnosti ni garažu da naprave,već su i to dali u koncesiju

Gost
Dule
29.05.2024 14:52

Čiji je to parking ?? Znači i to su dali strancima da naplaćuju,još kedan način iznošenja para iz države

Gost
SNS Uzivo
29.05.2024 16:56

Kako nije otvorena sad za vreme izborne kampanje, nema veze sto nije zavrsena! 🙂

Last edited 14 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Xo
29.05.2024 19:52

Vi cete bar imati garaze a mi u Subotici mozemo samo da placemo.

Povezane vesti