Претрага
Претрага
Close this search box.

Završava se useljavanje brucoša u studentske domove – 380 studenata prve godine dobili smeštaj

Foto: NSEPK /Jelena Ivanovic

Useljavanje brucoša koji su dobili smeštaj u studentskim domovima u Novom Sadu privodi se kraju. Rok za Useljenje ističe sutra, a u svoje sobe uselila se većina od 380 studenata prve godine sa 16 fakulteta i visokih škola koji su dobili dom na konkursu koji se završio 23. septembra. Pri kraju je i useljavanje 121 brucoša iz osetljivih društvenih grupa.

Direktor Studentskog centra “Novi Sad” Zoran Martinović obišao je nove studente, koji započinju svoje fakultetske karijere i poželeo im dobrodošlicu u Novi Sad.

On je razgovarao sa studentima sa invaliditetom Filipom Paunkovićem iz Subotice i Aleksandrom Stevanovićem iz Bijeljine, Marijom Lazić, koja je smeštaj dobila na konkursu za studente iz osetljivih društvenih grupa, i Sandrom Pavlović i Milicom Vulović, koje u Novi Sad dolaze sa Kosova i Metohije.

– Novi Sad je univerzitetski centar, koji osim vrhunskog obrazovanja nudi i izuzetne sadržaje u oblasti kulture i studentskog života. Nadam se da ćete se brzo uklopiti i uživati u svim kvalitetnim mogućnostima koje Novi Sad nudi. Pored toga, useljenje u studentske domove u Novom Sadu nosi mnoge prednosti. Blizina svih fakulteta olakšava studentima svakodnevne obaveze, omogućavajući im više vremena za učenje i druženje. Takođe, studentske menze nude raznovrsne i kvalitetne obroke po povoljnim cenama. Za sve što vam treba uvek se možete obratiti Službi studentskog smeštaja i oni će vrlo brzo i adekvatno reagovati – rekao je Martinović.

Aleksandar i Marija upisali su FTN i vide svoju pudućnost u novim tehnologijama. FTN bio je izbor i Sandri i Milici iz Kosovske Mitrovice koje će u Novom Sadu sticati znanje iz oblasti PTT-a. Filip se odlučio za Filozofski fakultet, smer srpski jezik i svoju budućnost vidi u nekoj od naših osnovnih škola jer mu je velika želja da bude nastavnik.

– Odabrala sam Novi Sad za studije zbog FTN-a, ali i zbog svega onoga što nam ovaj grad nudi. Čula sam da su uslovi za studiranje dobri u šta sam se i uverila – kaže Marija Lazić.

Konkurs za studente starijih godina još uvek traje i završava se 1. novembra.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti