Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Učenici osmih razreda osnovnih škola u Srbiji danas su imali probni test iz matematike, a novinari redakcije NS Uživo posetili su novosadsku školu “Đorđe Natošević”.

Ovo je druga generacija đaka koja polaže testove na ovaj način, u toku pandemije koronavirusa. Pripreme za probne testove trajale su od početka školske godine, u onlajn formi. Đaci su se pripremali za test iz srpskog jezika, matematike i kombinovani test.

Nedeljko Đorđić, direktor Osnovne škole “Đorđe Natošević”, rekao je za NS Uživo da je u ovoj školi danas na probni test izašlo 128 učenika, podeljeni u manje grupe zbog epidemioloških mera.

-Test traje dva sata, nakon što učenici smatraju da je završen test nakon 45 minuta mogu da napuste učeonice. Isto tako, u poslednjih 15 minuta neće moći da se izađe, kako se ne bi ometali oni koji završavaju test i zbog stvaranja gužvi- istakao je Đorđić.

Sutra se testiranje nastavlja, a đake očekuje probni test maternjeg jezika, odnosno srpskog, u 9 časova. U pola 12 biće održan i kombinovani test iz pet predmeta.

Nakon završenog probnog ispita, anketirani učenici su naveli da je test bio težak, ali da im je laknulo kada su izašli iz učionica.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dragana
12/04/2021 12:36

A u OS Petefi Sandor, nastavnica geografije nije htela da odlozi kontrolni tako da su deca u petak imala dodatni stres.