Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Završene su prijave penzionera za besplatnu rehabilitaciju u banjama u Srbiji o trošku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje

Preliminarna rang-lista korisnika koji su ostvarili pravo na besplatnu rehabilitaciju u banjama o trošku Fonda PIO biće objavljena 30. marta, izjavila je Jelica Timotijević iz Fonda.

– Budući da je prijava zaključena 2. marta, udruženja penzionera bi u ovom periodu trebalo da sve prijave objedine i dostave filijalama Fonda prema mesnoj nadležnosti, kako bi se podaci uneli u sistem. Penzioneri su mogli na 220 punktova, penzionerskih udruženja i odbora u celoj zemlji, da dostave prijave. Očekujemo da u najkraćem roku sve prijave budu predate Fondu na dalju obradu – rekla je Timotijevićeva za Tanjug.

Prema njenim rečima, sve prijave se unose u sistem i prvi korak je izdvajanje onih koji ne ispunjavaju uslove, recimo penzija im je viša od propisanih 37.809 dinara, ili su već koristili besplatnu rehabilitaciju u prethodne tri godine i slično.

– Regularne prijave se boduju, tako što se primenjuju kriterijumi bodovanja po visini penzije, dužini staža osiguranja i dužini primanja penzije. Nakon toga se objavljuje preliminarna rang-lista sa imenima penzionera koji su u ovoj godini ostvarili pravo – rekla je Timotijevićeva.

24sedam.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments