Foto: Grad po meri Novosađana

Izgradnja stambenih objekata uslovila je neophodnost infrastrukturnog opremanja bloka koji se nalazi u produžetku Ulice Stanoja Stanojevića, na Novom naselju. Potpuno novu infrastrukturu dobijaju severni i južni krak koji će povezivati ulice Somborska rampa i Mileve Marić, i omogućiti pristup stambenim objektima.

Završena je izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, kao i atmosferske kanalizacije sa slivnicima, a naredna faza radova podrazumeva izgradnju saobraćajnih površina. Planirana je izgradnja dve saobraćajnice sa pešačkim stazama, nova 73 parking mesta, od kojih je 4 namenjeno osobama sa invaliditetom. Novoizgrađene saobraćajne površine osvetljavaće moderna javna rasveta. Planirana su i mesta za drvored koji se projektuje po modelu da se na četiri parking mesta ostavlja mesto za po jedno stablo.

Foto: Grad po meri Novosađana

Na inicijativu stručne službe Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, zadržavaju se i postojeća stabla na trasama pešačkih staza i parkinga. Radovi obuhvataju i humuziranje zelenih površina, koje će potom biti hortikulturno uređene.

Ukupna vrednost ove investicije iznosi 54,9 miliona dinara, a radovi bi trebalo da budu završeni tokom decembra.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments