ZAZVONILO PRVO ŠKOLSKO ZVONO Đaci ušli u klupe, a POLICAJCI obezbeđuju škole, sve spremno za NOVI POČETAK

Foto: Pexels

Počela je nova školska godina, a đacima koji su u prvoj smeni, već je zazvonilo za početak prvog časa koji je počeo intoniranjem ili izvođenjem državne himne “Bože pravde”.

– Juče je bio svečani prijem prvaka i sve je proteklo u najboljem redu. Što se tiče prvog nastavnog dana, prva smena, kod nas su to mlađi đaci ovog dana, su tu i dan je tek započeo. Policija je tu još od juče, a danas su takođe dežurni policajci prisutni ispred ulaza u školu. Oni takođe kontrolišu i saobraćaj zbog velikog broja dece koja dolaze – rekla je za NS Uživo direktorka OŠ “Ivan Gundulić”, Lidija Radulović.

Na pitanje kako su deca reagovala na prisustvo policije, Radulović je istakla da se nikakve značajnije reakcije nisu primetile, jer su se učenici već susretali sa njima, i pre svih ovih nemilih događaja koji su nas zadesili.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Saobraćajna policija je oduvek na počecima školske godine bila u neposrednom okruženju – dodaje ona.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić takođe se oglasio ovim povodom i na svom Instagram profilu istakao da je najvažnije da su sve škole otvorene za đake i da i one koje su imale štetu sada su rekonstruisane i spremne za rad ovog 1. septembra.

Školu upisuje 65.000 prvaka i 760.000 ostalih učenika osnovnih i srednjih škola.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je ranije da škole spremno dočekuju učenike, da će đake i škole obezbeđivati policajci i da će se tokom školovanja posebna pažnja posvećivati negovanju ljudskih vrednosti.

nsuzivo.rs/Tanjug

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti