Претрага
Претрага
Close this search box.

ZELENA OAZA U CENTRU GRADA: Počinju radovi na parternom uređenju površine iznad GARAŽE “BANOVINA”

Foto: UGZINS

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije realizuje radove na parternom uređenju prostora na uglu ulica Žarka Zrenjanina, Vladike Platona i Jovana Đorđevića u Novom Sadu.

Radovi na uređenju prostora iznad objekta podzemne javne garaže kod zgrade Banovine, podrazumevaju kompletnu izgradnju pešačkih staza, sa javnom rasvetom i urbanim mobilijarom, a ugovorena vrednost je 244,6 miliona dinara.

Tokom jesenjeg perioda biće realizovano hortikulturno uređenje ovog lokaliteta.

Foto: UGZINS

Uređenje partera izvodi se u sklopu izgradnje jedne od dve nove podzemne javne garaže u centru Novog Sada – u ul. Modene i kod zgrade Banovine.

Izgradnjom garaža u ul. Modene i kod Banovine, čiji se završetak očekuje tokom ove godine, Grad će biti bogatiji za još 434 parking mesta u centralnoj zoni.

Foto: UGZINS

Javna garaža kod Banovine prostire se na 6280 m2, ima kapacitet od 167 parking mesta, na dve podzemne etaže. Na prvom podzemnom nivou nalazi se 79 parking mesta (od toga 9 za osobe sa invaliditetom, 8 za električna vozila), a na drugom podzemnom nivou nalazi se 88 parking mesta.

Izgradnja garaža značajno će doprineti rasterećenju saobraćajnog sistema u centralnom delu grada, dok će parterno uređenje, pored omogućavanja pešačkog saobraćaja, imati izraženu estetsku i ekološku funkciju.

Foto: UGZINS
Foto: UGZINS

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага