Претрага
Претрага
Close this search box.

“ŽENSKA INICIJATIVA” OBEZBEDILA BESPLATNE HIGIJENSKE ULOŠKE STUDENTKINJAMA Devojke iz studentskog doma istakle su koliko im je važna ova PODRŠKA (FOTO/VIDEO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

Lepa vest za sve novosadske studentkinje doma “23. oktobar” koje od sada imaju mogućnost da im tokom cele godine budu obezbeđeni besplatni higijenski ulošci, koji su postavljeni na svakom spratu ove ustanove.

Mi smo danas posetili ovaj studentski dom, a Jelena Mirić iz “Ženske inicijative” istakla je za NS Uživo o kakvoj akciji je reč.

– Ženska inicijativa postoji i deluje već dve i po godine, a Filozofski fakultet u Novom Sadu je bio naša polazna tačka. Sada već imamo 15 fakulteta, a pored toga sada i u ovom studentskom domu imamo besplatne higijenske uloške za sve studentkinje. Studentkinje su informisane i koriste ove uloške, a to im je i nekako vetar u leđa da kada su u ciklusu ipak znaju da neko misli na njih, a da se one mogu fokusirati na studiranje i učenje – rekla je Mirićeva.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Na pitanje da li će ova inicijativa zaživeti i u drugim ustanovama, naša sagovornica je odgovorila:

– Mi smo fokusirani na fakultete i srednje škole, Karlovačka gimnazija je takođe jedna od njih kao nosilac projekta. Dok smo takođe rasprostranjeni i na 5 fakulteta u Republici Srbiji, malim koracima se širimo i nadamo se da će ovo zaživeti i na drugim mestima na kojima se kreću žene.

Jelena je takođe dodala da im se javljaju i ugostiteljski objekti, kao i knjižare što je vrlo pozitivna stvar, a da se nada da će se sve nastaviti u tom smeru.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Tokom posete studentskom domu razgovarali smo i sa nekoliko studentkinja, a jedna od njih je izrazila posebno oduševljenje.

– Smatram da je ovo pokazalo koliko brinu o mladim ženama koje borave u ovom domu i koliko im je značajno da sve budemo obezbeđene. Nismo sve u istim finansijskim situacijama, nekada se mogu desiti neočekivane situacije kada ostanemo bez uložaka, ali nam sada to ne predstavlja problem jer na svakom spratu imamo čime da se poslužimo i veoma je korisna stvar, rekla je Novosađanka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)


nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti