Čelnici grada danas su se uverili da su sve javna preduzeća koja su u sistemu zimske služne spremna za prve padavine.

– Grad je i ove godine formirao štab zimske službe, obavili smo smotru, konstatovali smo da je i mehanizacija i ljudtsvu u punoj pripremljenosti. Imamo ove godine još novih mašina i alata, tako da svake godine pojačavamo – rekao je Aleksandra Kravić, član gradskog veća za saobraćaj i puteve.

Pomoćnik gradonačelnika Vladimir Stojković zahvalio se građanima što imaju strplenja kada zimske službe počnu da rade.

JKP PARKING SERVIS

Jkp Parking servis kao i svake godine pomaže sa svojom mehanizacijom kako bi sva parking mesta u gradu bila upotrebljiva.

– Zimska služba JKP Parking servis spremno ulazi u predstojeću zimsku sezonu, kao što vidite iz priloženog mi smo u prethodnom periodu nabavili dva nova vozila, jedno pauk vozilo i jedan veliki kiper na koji je namotiran posipač soli i koji je već u funkciji za zimsku službu – rekao je šef zimske službe ovog preduzeća

On je dodao da preduzeće poseduje i vozila sa raonicima, posipače soli i Isuzu kamionet za manje pristupačne delove, dva katerpilara i veći broj manjih ručnih mašina.

JKP ČISTOĆA

JKP Čistoća takođe je spremna za prve padavine

– JKP Čistoća je spremna za predstojeću zimsku sezonu, ljudstvo kao i mehanizacija. Od nedelje krećemo sa postavljanjem spremišta za so na preko 30 lokacija u gradu, na već dogovernim lokacijama u blizini većih raskrsnica – rekao je direktor Čistoče Vladimir Zelenović.

On dodaje da preduzeće ima dobru saradnju sa JKP Put po pitanju dopremanja tehničke soli.

JKP ZELENILO

Da su vozila Zelenila spremna da izađu na ulice čim padne prvi sneg, potvrdili su nam iz ovog preduzeća

– Zelenilo izlazi sa oko 140 ljudi u zimsku službu i uvek se trudimo da to uradimo na vreme, da ne bi bilo pritužbe građana- rekao je Radojica Graovac iz ovog preduzeća

On dodaje da oni čiste stajališta, parkove, mostove i tvrđavu

JKP PUT

Najveći deo ulica na teritoriji grada i okoline u nadležnosti je JKP Put

– Od 1. novembra zimska služba počinje sa dežurstvom u našim objektima, samo noćna smena, dežura se sa dva vozila sa posipačima i opremom, a od 1. decembra krenuće kompletna montaža, tada ćemo imati 26 vozila i 14 građevinkih mašina – rekao je šef zimske službe JKP Put Gojko Etinski.

On je dodao da su so i magnezijum hlorid koji služe za posipanje površina takođe nabavljeni, a na da na redovnom lageru postoji 1500 tona.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Sini
28/10/2021 18:17

Spremno dok sneg prvi nepadne……
I onda kao i svake godine….kolaps.

Mario
29/10/2021 06:47

Spremni dok ih sneg ne iznenadi