Zlatna Dejana Bačko na prijemu u Gradskoj kući

       

Upriličen je svečani doček za članicu novosadskog Tekvondo kluba ”Gitros” Dejanu Bačko koja je na Evropskom paratekvondo prvenstvu održanom u Plovdivu, osvojila zlatnu medalju pobedivši u finalu aktuelnu svetsku prvakinju i prvu na svetskoj rang listi Ruskinju Sakinat Magomedovu.

Dejana Bačko, koja je u Gradsku kuću došla sa svojim trenerom Aleksandrom Andreevskim, istakla je prepričavajući utiske iz Plovdiva, da joj mnogo znači osvojena medalja.

“Po drugi put sam gubila od Ruskinje koja je prva na svetu i u Evropi, a onda treći put, što se kaže ‘treća sreća’, osvojila sam prvo mesto. Izborila sam se za rezultat 7 – 6 i pobedivši je, postala evropska prvakinja”, rekla je Dejana Bačko i zahvalila se gradu Novom Sadu na velikoj podršci.

Dejanu  su u Gradskoj kući primili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin. Ovom prilikom, gradonačelnik Miloš Vučević je u ime građana Novog Sada čestitao Dejani Bačko na sjajnom uspehu i zlatnoj medalji osvojenoj na Evropskom prvenstvu u paratekvondou održanom u Bugarskoj pre dve nedelje.

 “Dejana je pored sportskog sveta, poznata i kao neko ko je veoma društveno angažovan, a u mnogim situacijma je vidimo kako je hrabrija od mnogih drugih koji nemaju životne izazove poput onih sa kojim se ona bori. I mene svaki susret sa njom ohrabri da bolje radim svoj posao, kad vidim kako ona pristupa životu i kako prilazi životnim izazovima. Ona je pravi borac i dobar čovek, i želim da istaknem da smo veoma ponosni na nju, njenog trenera i čitav tim, kojima čestitam evropsko zlato”,  rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

 

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: