Претрага
Претрага
Close this search box.

Zlatna medalja za ekipu AMSS osnovaca na Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja

Foto: AMSS

Osnovci ekipe Auto-moto saveza Srbije osvojili su zlatnu medalju na Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja u Hrvatskoj.

Lazar Đukanović, Hana Ćirić, Mina Gladović i Jonatan Zakić, kao državni prvaci predstavljali su Srbiju na Evropskom takmičenju u organizaciji Svetske automobilske federacija, FIA, koje je proteklog vikenda održano u Zadru u Hrvatsko, saopštio je AMSS.

Na 35. Evropskom takmičenju za učenike osnovnih škola u poznavanju saobraćaja, Srbija je ove godine četvrti put osvojila prvo mesto, u izuzetno jakoj konkurenciji ekipa Švajcarske, Austrije, Francuske, Poljske i mnogih drugih zemalja.

Bronzu su poneli Česi, dok su osnovci iz Letonije osvojili srebrnu medalju.

Više od pola veka, Auto-moto savez Srbije, u saradnji sa Društvom nastavnika tehničkog obrazovanja, organizuje takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”, uz podršku Ministarstava prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,  unutrašnjih poslova i “AMS Osiguranje” a.d.o.

U godišnjem ciklusu od školskog do republičkog nivoa takmičenja, stotine hiljada dece stiče osnovno znanje o saobraćaju.

Učenike tokom godine za takmičenja u osnovnim školama u okviru sekcija pripremaju nastavnici tehničkog obrazovanja, dok je glavni trener Dušan Todorović na Evropskom takmičenju u Zadru, uz njihove nastavnike predvodio ekipu Srbije.

Mladi šampioni se sutra vraćaju u Srbiju.

rts.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti