Foto: Promo

Nekoliko dana nas deli od početka 65. Junskih programa Zmajevih dečjih igara koje će se realizovati širom grada, u bezmalo 80 programskih jedinica, na više od 30 programskih lokacija u Novom Sadu i mestima na teritoriji grada (Sremska Kamenica, Bukovac, Budisava, Kovilj, Rumenka, Kisač).

Deca i mladi, koji participiraju u festivalskim programima, dolaze sa svojim mentorima i porodicama iz čitave zemlje, a prijavljeno je više od 4000 najmlađih, kojima će se pridružiti i novosadska publika i učesnici.

Foto: Promo

Nove knjige, književne jubileje, stvaralaštvo kolega po peru, filmska i pozorišna ostvarenja nastala po tekstovima naših pisaca za decu, predstaviće književnici, uz podršku glumaca, muzičara, likovnih i multimedijalnih umetnika.

Posetioce programa očekuju i mnogi drugi umetnički sadržaji: pozorišne predstave, radioničarski susreti, izložbe ilustracija knjiga za decu, postavke dečjih likovnih radova, koncerti, baletske predstave, plesni, sportski i folklorni nastupi, multimedijalni programi, filmske projekcije.

Detaljan program možete pogledatti na linku

Festival počinje po lepoj tradiciji, u Zmajevoj Kamenici. Svi su dobro došli!

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments