ZNAČAJAN INFRASTRUKTURNI ISKORAK ZA ADICE, JEDNO OD NAJBRŽE RASTUĆIH GRADSKIH NASELJA (FOTO/VIDEO)

Foto: Gradske info
Počeli su radovi u okviru prve faze izgradnje kanalizacije otpadnih voda južno od ulice Marije Bursać do kanala u naselju Adice u Novom Sadu.

Novoplaniranom kanalizacionom mrežom, ukupne dužine 3.925 metara, biće obuhvećen deo Veterničke ulice, kao i ulice Atinska (3 kraka), Jefimijina (1 krak), Jovana Konjevića (2 kraka), Milenka Šerbana (2 kraka), Nikole Aleksića, Nova 4, Palićka (2 kraka), Stevana Sinđelića, kao i krakovi 1, 2, 3, 4 i 5, koji se nalaze mimo navedenih ulica.

Foto: Gradske info

Vrednost investicije je 208,7 miliona dinara, a rok za izvođenje je 240 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Biće ovo značajan infrastrukturni iskorak za jedno od najbrže rastućih gradskih naselja. U proteklih deset godina na teritoriji Adica izgrađeno je 16 kilometara kanalizacije otpadnih voda, a krajnji cilj je da, u što kraćem vremenskom periodu, kompletno naselje bude pokriveno kanalizacionom mrežom.

Foto: Gradske info

Ulaganje u izgradnju sistema kanalizacije jedan je od glavnih prioriteta Grada Novog Sada. Sa realizacijom ovih aktivnosti nastaviće se i u narednom periodu kako bi se na čitavoj gradskoj teritoriji uspostavili jednaki komunalni standardi i stvorili uslovi za kvalitetniji život svih građana.

gradskeinfo

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Djole
23.09.2023 18:38

Rastka Petrovica i bez asfalta i bez legalne kanalizacije, rasvete.. a na 10 metara od bagera.. cudo jedno

20230920_085947.jpg

Povezane vesti