Претрага
Претрага
Close this search box.

Zorana Mihajlović: Neće biti restrikcija ni poskupljenja struje

foto: (BETAPHOTO/MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ZORAN PETROVIĆ/MO)

Ministarka rudarstva i energetike je dodala da nova poskupljenja nisu u planu, ni za domaćinstva ni za privredu.

Neće biti restrikcija električne energije i o tome ne razmišljamo, poručila je danas ministarka Zorana Mihajlović nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju u okviru projekta „Obnovljivi izvori energije okruga u Srbiji – faza 1“.

Kako je navela, sve što je Vlada Srbije do sada uradila, a posebno od početka ove godine, dovoljna je osnova da možemo da imamo dovoljno električne energije.

Sporazum o partnerstvu sa SAD za unapređenje odnosa

Zorana Mihajlović rekla je da bi sporazum o strateškom partnerstvu Srbije i SAD o saradnji u oblasti energetike dodatno unapredio odnose dve države i omogućio našoj zemlji više investicija i nove tehnologije u izgradnji kapaciteta za proizvodnju energije.

“Sporazum o strateškoj saradnji u oblasti energetike između Srbije i SAD bio bi jako važan za nas i na njemu radimo već gotovo dve godine. Sporazum će stvoriti uslove da imamo mnogo više investicija velikih, kvalitetnih kompanija u oblasti energetike”, rekla je Mihajlović u Kragujevcu.

Sutra obilazim radove na Starici, svi su dobrodošli

Ministarka rudarstva i energetike je najavila da će sutra posetiti opštinu Majdanpek i obići radove na planini Starica koji se izvode zbog sanacije stenske mase i pozvala sve koji protestuju zbog radova kineske kompanije “Ziđin” na toj planini i ostale zainteresovane da budu prisutni i uvere se u opravdanost tih radova.

Ona je to rekla danas odgovarajući na pitanja novinara u Kragujevcu, gde je potpisala Memorandume o razumevanju za projekat “Obnovljiva daljinska energetika u Srbiji”, saopštili su iz resornog ministarstva.

Kvalitetnije grejanje za 11 gradova i opština

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da će zahvaljujući većem korišćenju OIE u proizvodnji toplotne energije građani u 11 gradova i opština dobiti kvalitetnije grejanje i zdraviju životnu sredinu, a lokalne samouprave stabilniji sistem daljinskog grejanja.

Ona je u Kragujevcu potpisala memorandume o razumevanju za projekat “Obnovljiva daljinska energetika u Srbiji”.

Obnovlji izvori energije preduslov za energetsku bezbednost

U Kragujevcu je danas potpisan Memorandum o razumevanju u okviru projekta „Obnovljivi izvori energije okruga u Srbiji – faza 1“.

Sa predstavnicima 11 gradova i opština Memorandum su potpisali potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, Mateo Kolanđeli, direktor Evropske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan (EBRD) i u ime švajcarskog državnog sekretarijata za ekonomska pitanja, NJ.E. Urs Šmid, ambasador Švajcarske u Srbiji.

Bolnice, škole i vrtići izuzeti iz mera štednje

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović demantovala je danas navode pojedinih medija da je resorno ministarstvo naložilo mere štednje električne energije školama, vrtićima i bolnicama u Srbiji.

Kako je kazala za Tanjug, Ministarstvo rudarstva i energetike je isključivo dalo preporuke jedinicama lokalne samouprave, javnim preduzećima, državnim ustanovama i institucijama da moraju da naprave svoje planove za štednju.

tanjug.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага