Foto: Dr. Scott Macpherson Dentistry

Zubar iz Novog Sada, koji je jedan od tri pacijenata koji se nalazi na respiratoru u Kliničkom centru Vojvodine, u subotu je testiran na koronavirus, i on se uredno javljao lekarima, saznaje Telegraf.rs.

Prema saznanjima Telegrafa, ovaj stomatolog koji je radio u privatnoj ordinaciji, i pre nego što je ispoljio simptome COVID-a 19, imao je sarkoidozu pluća.

“Nije bio toliko ozbiljan kao što se piše u medijima. To je otac troje dece. Njegova supruga poseduju svu medicinsku dokumentaciju koja dokazuje da se redovno javljao lekarima. A da je radio i znao da ima koronu, totalno su neproverene informacije”, navode izvori Telegrafa.

Protiv zubara iz Novog Sada, koji je, navodno, pod simptomima koronavirusa lečio pacijente biće podneta krivična prijava, najavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Doktor Gojković je rekao da će protiv još jednog pacijenta, koji se leči na KC Vojvodine, biti podneta krivična prijava, ali nije precizirao o kome je reč a preneo je RTS.

“I to će biti ozbiljne krivične sankcija za dva pacijenta koja su primljena juče u KC Vojvodine, pogotovu pacijent koji se već nalazi na respiratoru, koji je obavljao privatnu stomatološku praksu i to jedno vreme, po našim saznanjima, čak i sa znakovima infekcije. Protiv takvih lično ću podneti krivične prijave”, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

S obzirom na to da je ovaj stomatolog izazvao veliku medijsku pažnju, oglasila se i Stomatološka komora Srbije, u kojem moli medije da se suzdrže od neproverenih informacija.

“Stomatološka komora Srbije ima obavezu da štiti profesionalni integritet svih svojih članova i zahteva da se mediji suzdrže senzaniolističkog izveštavanja, povodom slučaja kolege, stomatologa iz Novog Sada zaraženog koronom, koji je obavljao svoj posao pružajući pomoć pacijentima i postupao u skladu sa preporukama, što je njegova lekarska dužnost a dok se ne utvrde sve činjenice vezane za ovaj slučaj”, navodi se u saopštenju Stomatološke komore Srbije i dodaje:

S tim u vezi Stomatološka komora Srbije poslala je zahtev Ministarstvu zdravlja da što pre ispita okolnosti u vezi sa ovim događajem, da bi javnost što pre mogla da bude adekvtano informisanja.

Izvor: Telegraf

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
duda
25/03/2020 20:35

Zbog cega stitite doticnogi ne objavite ime.

Nebojša
26/03/2020 18:51

Hoće li po istom članu 248 Krivičnog zakonika biti podneta krivična prijava protiv sveštenika Stojana Bilića koji je istom kašikom pričestio 50-ak ljudi?