Претрага
Претрага
Close this search box.

ZUJALICE I KATANCI NA MESU, MLEKU I JAJIMA: U Velikoj Britaniji lopovi masovno kradu hranu (FOTO)

Foto: TikTok /Screenshot

Dok se ceo svet zabavlja na račun sage o britanskoj kraljevskoj porodici i čita poslastice iz memoara princa Harija, Britanci se iz dana u dan suočavaju sa rastućom ekonomskom krizom, štrajkovi su non-stop…

Krađe u prodavnicama porasle su za 18 odsto u odnosu na prethodnu godinu, a njihova inflacija je u decembru dostigla rekordnih 14,7 odsto.

Hrana se masovno krade i iz supermarketa, a ono što je donedavno bilo nezamislivo postalo je svakodnevnica u londonskim radnjama: zbog ogromnih gubitaka na novčanim primanjima, trgovci su masovno počeli da stavljaju katance i zujalice na brojne prehrambene proizvode, čak i na mleko, sir i jaja.

Do sada smo takvu zaštitu videli samo na luksuznim tehničkim proizvodima i odeći, ali da će osnovne životne namirnice biti zaključane, a to je već nešto novo.

U poslednje vreme najviše se krade meso šnicle. Kako piše Miror, u Tesko prodavnici u centru Londona počeli su i da zaključavaju frižidere. Stavili su im katance kako bi sprečili mušterije da sami uzmu meso i sprečili potencijalne lopove da ga ukradu i kasnije jeftino preprodaju.

Na frižider su stavili tablu na kojoj se kupci pozivaju da se jave prodavcima ako im zatreba komad mesa, a sličnu praksu uvele su i druge prodavnice širom Velike Britanije.

Tako su prodavci u Aldijevoj radnji u istočnom Londonu objasnili novinaru Hariju Valopu zašto su odresci „dostupni samo na zahtev“.

– Ako ih razotkrijemo bez zaštite, odmah se kradu.

Stručnjaci kažu da je problem ozbiljan i da bi kradljivci bifteka mogli da koštaju prodavnice i do 15 odsto njihovog profita.

Profesor Džošua Bamfild iz Centra za istraživanje maloprodaje rekao je da su lopovi ciljali na odreske jer ih je tako lako prodati.

– Mogu da ih prodaju od vrata do vrata ili, ako uzmu dovoljno, da ih prodaju kafanama – kaže on.

Fotografije pančete i kobasica pod ključem masovno se objavljuju na Tviteru.

– Ovo mora da je šala! – komentarišu ljudi…

Slobodna Dalmacija, Mirror

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti