Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Omladinsko udruženje „Youth FEST“ uz podršku Gradskih uprava za privredu, sport i omladinu, Grada Novog Sada, OPENS-a i Gradskog zelenila, u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa civilnom društvom Novog Sada i Novosadskim omladinskim forumom, danas organizuje Novosadski omladinski festival kojim se obeležava ovogodišnji međunarodni Dan mladih, u Evropskoj godini mladih u Novom Sadu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Festival je događaj sa jednodnevnim bogatim programom koji će okupiti mlade, omladinske organizacije i pružiti različite tipove sadržaja na novosadskoj plaži Štrand.  Ova omladinska manifestacija zvanično je otovrena u 13.30 časova, debatom na temu međugeneracijske solidarnosti koja je ujedno i glavna tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih.

-Festival ima u cilju da promoviše mlade ističući učešče u omladinskim organizacijama, ali i takođe zabavu koja ih očekuje danas na Štrandu. U sklopu festivala organizovan je bogat program, od sporta do muzičkog dela – rekla je Katarina Marinković, organizatorka Novosadksog omladinskog festivala.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ona dodaje da se u toku dana održava i Teqball turnir, koji će trajati ceo dan, takođe tu je i Sajam omladinskih organizacija gde sve posetioce očekuje veliki broj štandova na kojima se promovišu programi istih.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ono što je posebno interesantno jeste da svi zaiteresovani mladi ljudi mogu da se informišu na pomenutim štandovima, kako i gde mogu da se prijave za volontiranje u omladinskim organizacijama. Među organizacijama koje se nalaze na ovoj manifestaciji su Ženska inicijativa sa Filozofskog fakulteta, Sport i dijabetes, Resurni romski centar Vojvodine, OPENS, Praxum i mnogi drugi.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Na centralno postavljenoj bini festivala, sve posetioce očekuje bogat muzički program sa nastupima neafirmisanih novosadskih omladinskih bendova poput bena Pet minuta slave i Čupavaca i DJ nastupi.

Ognjen Medić

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments