Претрага
Претрага
Close this search box.

Novi Sad sinoć bio domaćin PRVE DONATORSKE VEČERI Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“: Okupilo se više od 200 zvanica za pomoć četiri porodice (FOTO, VIDEO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Juče je održano prvo donatorsko veče Humanitarne organizacije Srbi za Srbe sa ciljem da se dograde i adaptiraju tri kuće i izgradi prostorije za preradu mleka za ukupno četiri socijalno ugrožene porodice.

Donatorsko veče okupilo je više od 200 zvanica iz sveta sporta, muzike, filma, privrede i srodnih humanitarnih organizacija, koji su svojim dolaskom obezbedili konkretnu pomoć za porodice Todosijević iz Kruševca, Ivanović iz Bujanovca, Lazarević iz Leskovca i Trajković iz Trgovišta, koje zajedno broje 19 dece.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Na početku programa predstavljen je film o dosadašnjem radu Humanitarne organizacije Srbi za Srbe kao i o realizovanim projektima u sklopu prethodnih donatorskih večeri.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe nosilac je Ordena Svetog Save od 2015. godine i već punih 17 godina pruža pomoć za socijalno ugrožene porodice i zajednice širom Balkana, tokom kojih je prikupila blizu 10 miliona evra donacija i sa njima obezbedila vrednu materijalnu pomoć za više od 3.000 porodica koje zajedno broje 14.500 dece, kao i pomoć za više od 100 projekata koji su za cilj imali pomoć čitavim zajednicama. Rad Humanitarne organizacije Srbi za Srbe pomaže više od 70.000 donatora širom sveta, kao i 450.000 ljudi putem društvenih mreža.

– Plan je da se za tri porodice obnove kuće, a za četvrtu izgradi postrojenje za preradu mleka. Ovo je drugo donarsko veče, a cilj je da se sakupi 62 hiljade evra koliko je potrebno da se isporuči pomoć za sve četiri porodice – rekao je predsednik Humanitarne organizacije Srbi za Srbe Igor Rašula.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti