Претрага
Претрага
Close this search box.

Austrija od februara uvodi obaveznu vakcinaciju

Foto: TotalEnergies
Austrija početkom februara uvodi obaveznu vakcinaciju protiv korona virusa za odrasle, uz pretnju visoke kazne, rekao je austrijski kancelar Karl Nehammer, navodeći da je svestan “osetljive” prirode ovakve odluke, prve takve odluke u Evropi.

-Kao što je predviđeno početkom februara uvodimo obaveznu vakcinaciju za starije od 18 godina- rekao je novinarima šef vlade.

Vlada je predložila revidiran plan za obaveznu vakcinaciju, koji će se sada odnositi na sve starije od 18 godina, a ne od 14 godina, kao što je prvobitno planirano. Zvaničnici su rekli da će postepeno uvođenje plana dati ljudima dovoljno mogućnosti da se vakcinišu.

Vlada je pre gotovo dva meseca najavila da će početkom ove godine uvesti opštu obaveznu vakcinaciju. Ključni aspekti plana ostaju u konačnoj verziji koja treba da bude razmatrana u parlamentu u četvrtak, 20. januara, ali zvaničnici su rekli da su konsultacije sa dve opozicione stranke i drugim pokazale da su bile potrebne promene u nekim detaljima.

Kako piše Radio Slobodna Evropa, vakcinacija postaje obavezna u sve većem broju zemalja za određene profesije, kategorije stanovništva ili neke aktivnosti. Ali obavezna vakcinacija za sve je i dalje izuzetak. Takva mera stupila je na snagu u Ekvadoru, Tadžikistanu, Turkmenistanu, Indoneziji i Mikroneziji.

U Nemačkoj bi sličan predlog za koji se zalaže socijaldemokratski kancelar mogao da bude razmatran u Bundestagu krajem januara.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti