Претрага
Претрага
Close this search box.

BRAK – Nekada je sedma godina bila krizna, nećete verovati koja je sada

Foto: Linda Piff

Sedma godina je uglavnom bio period kada nastupa nevera, bračna kriza a u zavisnosti od okolnosti i razvod braka. Posao, deca i svakodnevni životni problemi ispreče se između partnera i stvaraju sve dublje razlike među njima.

Britanska stranica za upoznavanje, illicitencounters.com, na osnovu više od dve hiljade ispitanika došla je do zaključka da problemi u braku dolaze na videlo čak dva puta ranije nego što je to bio slučaj u prošlosti. Kao jedan od glavnih razloga navodi se emancipacija žena, kao i ravnopravnost polova. Nema više ženskih obaveza, žene sada očekuju da i muškarci učestvuju i u vaspitanju dece i u kućnim poslovima.

Dok je ranije prevara bila rezervisana uglavnom za muški pol, danas u istoj meri varaju i muškarci i žene, s tim što do prevare kod mnogih dolazi već posle dve godine veze.

Čak 33 posto ispitanika je priznalo da je treća godina najkritičniji period u vezi, umesto nekadašnje sedme.

Od svih ispitanika koji su priznali da su nakon treće godine prevarili partnera, čak je polovina kao glavnog krivca navela partnera, odnosno nedostatak intimnosti. Četvrtina njih smatra da se njihov odnos promenio dolaskom dece, a nešto manje ih je priznalo je da su odnosi zahladneli zbog finansijske situacije.

Kako u svemu pratimo svetske trendove, verujemo da se ovaj podatak odnosi i na Srbiju. Inače u 2022. godini u Republici Srbiji broj zaključenih brakova na 1 000 stanovnika iznosio je 4,9. Prosečna starost pri zaključenju braka za mladoženje iznosi 34,1 godinu, a za neveste 31,1 godinu. U Republici Srbiji u 2022. godini razvedeno je 9 813 brakova, odnosno za 0,2% više u odnosu na prethodnu godinu. Broj razvedenih brakova na 1 000 stanovnika iznosi 1,5. Prosečna starost muža pri razvodu braka iznosi 45,1 godina, a za žene 41,5 godine.

lepotesrbije.alo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага