Претрага
Претрага
Close this search box.

Crnogorski nacionalni savet: Ograđujemo se od postupka Crne Gore u UN

FOTO: TANJUG / SCREENSHOT/Ilustracija

Savet crnogorske nacionalne manjine u Srbiji ograđuje se od postupka predstavnika Vlade Crne Gore u Ujedinjenim nacijama, i glasanja za rezoluciju o navodnom genocidu u Srebrenici. Takođe, ograđujemo se i od zvanične politike Vlade Crne Gore u odnosu na Srebrenicu.

Predsednik Vlade Crne gore, Milojko Spajić, treba da zna da Crna Gora nije dugme na reveru moćnika pa da se ponaša u skladu s njihovim zamislima. Crna Gora je više od šest vekova bila najtvrđi grudobran slobode, časti i poštenja u celoj Evropi.

Kao praunuk vojvode Đoka Malovića koji je svoje kosti, čojstvo i junaštvo i junaštvo mnogih drugih Drobnjaka, zajedno sa ostalim čestitim Crnogorcima uzidao u temelje nezavisne i slobodne Crne Gore, javno vam kažem da me je sramota što ste obrukali Crnu Goru, kao malo ko pre vas. U srozavanju crnogorske časti i obraza prevazišli ste čak i Mila Đukanovića, a to je, složićemo se, bio gotovo nemoguć poduhvat.
Crnogorski narod ima mudru izreku da ničija ne gori do zore, a moji Drobnjaci su govorili: „Svaka je sila od vijeka, samo je čojstvo bez vijeka“. Proći će i vaše. Crna Gora će ponovo postati slobodna. I čast i ponos će joj ponovo biti važniji od donacija iz evropskih, ili američkih fondova. I, tada, kad se ponovo posveti vrednostima koje ne mogu da se izmere parama i materijalnim bogatsvima, shvatiće da nema bližeg, pouzdanijeg, niti boljeg prijatelja od bratske Srbije, snažnijeg i važnijeg saveznika od istine i pravde.

Dragoljub Malović, predsednik Saveta crnogorske nacionalne manjine

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti