Претрага
Претрага
Close this search box.

Facebook ažurira video plejer po ugledu na TikTok

Foto: Tanjug/AP

Fejsbuk je počeo da uvodi redizajniran video plejer koji nudi vertikalno iskustvo na celom ekranu poput TikTok-a uz kontrolu reprodukcije video zapisa.

Objavio je da uvodi ažurirani video plejer za mobilne uređaje. Kompanija kaže da planira da okupi dugačke video zapise i sadržaje uživo u jednom celom ekranu.
Ako skrolujete svoj “feed” u aplikaciji, videćete vertikalni video preko celog ekrana. Do sada je aplikacija prikazivala horizontalne video zapise u zavisnosti od uređaja i dužine videa. Međutim, uvek možete da gledate video zapise u pejzažnom režimu tako što ćete okrenuti telefon.
Redizajnirani video plejer dolazi sa nekim novim kontrolama reprodukcije kao što je mogućnost da se pređe na određeni deo videa pomoću donjeg klizača i preskoči deset sekundi unazad ili unapred.
Fejsbuk kaže da su poboljšane preporuke za sve dužine video zapisa i da je povećana verovatnoća da ćete videti video snimke na osnovu vaših interesovanja. Fejsbuk će sada agresivnije gurati “Reels” kako bi pomogao kreatorima da dođu do publike koja im je nedostajala.
Ove preporuke će biti vidljive van plejera na kartici “feed” i video snimaka. Novi video plajer će biti predstavljen korisnicima koji žive u Sjedinjenim Državama i Kanadi, nakon čega će uslediti globalno predstavljanje u narednim mesecima.
ekapija.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti