Претрага
Претрага
Close this search box.

Francuski poljoprivrednici blokirali ulice oko Trijumfalne kapije! Senom prekrili puteve, policija hapsila nasumično (VIDEO/FOTO)

Foto: Printscreen/X/Truthseeker

Neki od demonstranata su delili vreće krompira vozačima koji su bili zaglavljeni u gužvi

Francuski farmeri nakratko su zaustavili saobraćaj na čuvenoj aveniji u blizini spomenika Trijumfalne kapije pomoću traktora i bala sena.

Demonstranti, koji su držali transparente rekli su da njihova akcija ima za cilj “spasavanje francuske poljoprivrede”.

Poljoprivrednici širom Evrope već nedeljama protestuju zbog preterano restriktivnih ekoloških pravila, konkurencije jeftinog uvoza izvan Evropske unije i niskih prihoda.

Poljoprivrednik Aksel Meson rekao je da se oko 100 njegovih vršnjaka okupilo na kružnom toku od 3 ujutru „na miran način i u skladu sa zakonom“.

Neki od demonstranata su delili vreće krompira vozačima koji su bili zaglavljeni u gužvi oko Trijumfalne kapije, javili su izveštači AFP-a sa lica mesta.

Nekoliko njih je viđeno kako razgovara sa policajcima pre hapšenja, dok se u jednom od snimaka može videti nasilno hapšenje čoveka koji, prema svedočanstvima korisnika društvenih mreža, mirno protestovao.

– Ruralna koordinacija simbolično i mirno preuzima Trijumfalni luk – rekao je sindikat farmera ranije u saopštenju na platformi Iks, dodajući da je to vapaj da se „spasi“ poljoprivreda u Francuskoj.

Rečeno je i da se „zahteva brza akcija da se spasi 45 odsto naših farmi koje su u finansijskoj nevolji“.

Francuski farmeri su nastavili da blokiraju puteve, pale gume i opsedaju supermarkete, govoreći da im je potrebno više mera, čak i nakon što je vlada obećala reforme.

24sedam.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
01.03.2024 21:24

A jel se neko seca kad su nasi poljoprivrednici protestovali pa im SNS stoka govorila da su oni izdajnici i ustaše? 🙂

Last edited 1 Mesec Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti