Претрага
Претрага
Close this search box.

Grčka izdala upozorenje: Nakon paklenih vrućina nevreme i drastičan pad temperature! Evo kojim mestima preti GRAD I OLUJA

Foto: grckainfo.com/Ilustracija

Nakon dugotrajnog toplotnog talasa, Grčka će se u naredna dva dana suočiti sa ozbiljnim nevremenom koji će biti praćeno jakom kišom, olujama i gradom, prema Nacionalnoj meteorološkoj službi.

Nacionalna meteorološka služba izdala je hitno upozorenje o promeni vremenskih prilika u istočnoj Makedoniji i Trakiji.

Takođe, istaknuto je da se najintezivnije nevreme očekuje u četvrtak i da će se oluje javiti u pretežno planinskim predelima u centralnim i severnim regionima.

Temperatura će se samo malo spustiti i biće oko 30 stepeni. U Jonskom moru i Kiterskom moru očekuju se zapadno-severozapadni vetrovi izuzetnog inteziteta.

U četvrtak će oluja stići do severnog Egeja i u kontinentalne predele Grčke. Oblast koje će biti pogođene su: Istočna Makedonija, Trakija, Halkidiki, Tesalija, Sporadi, Sterija, Penelopez i Evija.

Očekuje se drastičan pad temperatura u navedenim mestima.

Izdato je i upozorenje za grmljavinu u Atici i Beotiji.

Generalni sekretarijat Civilne zaštite preporučuje građanima da budu oprezni i da preduzmu sve mere zaštite. Posebno upozorenje važi za područja gde se očekuju jake padavine, oluje i olujni vetar.

Od petka se očekuje razvedravanje i povratak na prave letnje temperature koje se očekuju za vikend.

Telegraf.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti