Претрага
Претрага
Close this search box.

GUGL OTPUŠTA RADNIKE Žele jeftiniju radnu snagu

Foto: The New York Times

U talasu otpuštanja koje je Gugl sprovodio proteklih nedelja, kompanija je zatvorila celi američki tim zadužen za Python, javlja HT.

Odluka je donesena u sklopu strategije smanjenja troškova, što zapravo znači zapošljavanje radnika izvan Sjedinjenih Američkih Država, po povoljnijim cenama.

Prema izveštaju, Gugl planira oformiti novi tim u Minhenu, koji će preuzeti dužnosti američkog tima, ali po znatno nižoj ceni.

Otpušteni članovi tima izrazili su duboko razočaranje, navodeći da su neki od njih proveli dve decenije u kompaniji, opisujući svoje radno mesto kao “najbolji posao ikada”.

Tim koji je otpušten imao je manje od deset članova i bio je odgovoran za većinu Guglovih projekata povezanih s Pythonom, uključujući stabilnost programskog jezika unutar kompanije, ažuriranje hiljade paketa trećih strana i razvoj sistema za proveru tipa.

Osim programera Pythona, Gugl je prethodno otpustio radnike iz svojih odeljenja za nekretnine i finansije, dok je finansijska direktorka Ruth Porath u e-poruci zaposlenima naglasila da kompanija “nastavlja sa širim restrukturiranjem”, fokusirajući se na lokacije poput Bangalorea u Meksiku City i Dublin.

alo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti