Претрага
Претрага
Close this search box.

HITNO SE POVLAČI JOŠ JEDAN PROIZVOD IZ PRODAJE! Previše je zaljućen i nosi visok rizik od “akutnog trovanja”

Foto: Pixabay

Tri proizvoda linije Samiang instant ramen – Buldak 3k Spici & Hot Chicken, 2k Spici & Hot Chicken i Hot Chicken Cov, povučena su iz maloprodaje u Danskoj.

Nadležne službe u Danskoj su donele odluku da opozovu uvoz južnokorejskih instant rezanaca, jer su previše zaljućeni i nose rizik od “akutnog trovanja”, preneli su mediji.

“Ovu odluku je donela danska Agencija za hranu upozoravajući ljubitelje južnokorejskih rezanaca da tri proizvoda kompanije Samiang Foods sadrže opasne nivoe kapsaicina, aktivne komponente ljute papričice”, saopštila je danska Uprava za veterinu i hranu, prenosi londonski Gardijan.

Nakon ove odluke, tri proizvoda linije Samiang instant ramen – Buldak 3k Spici & Hot Chicken, 2k Spici & Hot Chicken i Hot Chicken Cov, povučena su iz maloprodaje u Danskoj.

“Ako imate ove proizvode, trebalo bi da ih odbacite ili vratite u prodavnicu u kojoj su kupljeni”, navodi se u saopštenju danske Uprave za veterinu i hranu. Izdato je i posebno upozorenje za decu koja jedu rezance, u kojem se roditelji pozivaju da kontaktiraju lokalno odeljenje toksikologije, ako im se učini da njihova deca pokazuju “akutne simptome trovanja”.

Kompanija Samiang Foods, čiji proizvodi su veoma popularni širom sveta, saopštila je da je ovo prvi slučaj da su proizvodi kompanije povučeni iz prodaje jer se smatraju previše zaljućenim i dodala da ce se angažovati na boljem razumevanju lokalnih propisa na izvoznim tržištima.

“Trenutno se naši proizvodi izvoze širom sveta, ali ovo je prvi put da su povučeni iz prodaje iz ovog razloga”, izjavio je portparol kompanije Samiang Foods čiji je operativni profit 2023. godine dostigao 110 miliona dolara.

MONDO

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага