Iran šalje pretnje Pakistanu

       
Foto: Pixsell

Iran je u subotu pozvao Pakistan da strogo kazni militante koji su ubili 27 pripadnika njegove Revolucionarne garde u napadu u blizini granice dveju država, a u suprotnom može očekivati vojnu operaciju Teherana kojom će ‘kazniti teroriste’, prenose iranski državni mediji.

Zapovednik Revolucionarne garde Mohamad Ali Džafari upozorio je i regionalne rivale Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate da bi mogli biti suočeni s ‘osvetničkim merama’ jer podržavaju militantne sunitske skupine koje su napale iranske snage sigurnosti. Rijad i UAE odbacuju te tvrdnje.

“Ako Pakistan ne ispuni svoje obaveze Iran zadržava pravo suprotstavljanja pretnjama na svojim granicama… na temelju međunarodnog prava, pa će se osvetiti i kazniti teroriste”, prenosi iranska novinska agencija IRNA reči Džafarija.

Dvadeset i sedam pripadnika iranske Revolucionarne grade ubijeno je u sredu u samoubilačkom napadu na jugoistoku države, nemirnom području u blizini granice s Pakistanom gde često deluju militantne skupine i krijumčari droge.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments