Претрага
Претрага
Close this search box.

Izrael tvrdi da je bombardovanje Gaze “zbrisalo šefa koji je pomogao u planiranju terorističkog napada”, Gaza u humanitarnoj krizi- bez lekova, struje i interneta (VIDEO)

Foto: Screenshot Instagram

Izrael je saopštio da je ubio “arhitektu” Hamasovog vazdušnog upada u zemlju pre tri nedelje – dok su avioni pogodili 150 “podzemnih ciljeva” tokom intenzivne noći napada. Asem Abu Rakaba je ubijen u jednom od napada na navodne mete povezane sa terorističkom grupom, navodi se u saopštenju koje je izdala izraelska vojska.

Abu Rakaba je komandovao militantima Hamasa koji su se infiltrirali u Izrael paraglajderima 7. oktobra, saopštile su Izraelske odbrambene snage (IDF).

Izraelska vojska ušla je i u izbeglički kamp u Palestini.

Ministarstvo zdravlja u Pojasu Gaze kaže da je od početka rata u izraelskim racijama ubijeno više od 7.300 ljudi, takođe uglavnom civila. Na hiljade civila, koji su ostali na severu uprkos naređenjima da napuste svoje domove, bili su odsečeno od spoljnog sveta zbog prekida komunikacije.

Oni koji žive u opkoljenom pojasu ostavljeni su u mraku jer su im prekinuti struja i linije komunikacije – uključujući i one nevladinih organizacija i hitnih službi koje se bore.

Lin Hejstings, humanitarni koordinator UN-a za Palestinu, ističe da će humanitarne agencije, civili i novinari biti u “velikom riziku” dok komunikacija bude prekinuta.

Na Tviteru je napisala:

-Ratovi imaju pravila. Civili moraju biti zaštićeni.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Guardian (@guardian)

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti