Претрага
Претрага
Close this search box.

JUTJUBER BIO U PODMORNICI MALO PRE TRAGEDIJE: Sad pokazao kako izgleda UKRCAVANJE, s njim bio i jedan od NASTRADALIH! Sve snimio

Foto: Printscreen YouTube

Jutjuber pod korisničkim imenom Skuba Džejk je objavio svoje snimke iz “Oušn Gejt” podmornice Titan, u kojoj je bio ove godine, nekoliko nedelja pre tragedije, na “misiji III”. Njegova ekspedicija je na kraju, zbog neočekivanih problema, otkazana. Tragedija u kojoj je podmornica na kraju implodirala s pet putnika je bila “misija V”.

U videu se, između ostalog, može videti kako izgleda proces ulaska u podmornicu, zatvaranje sa 17 zavrtnja spolja i zaron. “Da ekspedicija nije otkazana, ja sam mogao da budem u toj podmornici”, govori u videu jutjuber koji je na brodu Oušn Gejta proveo devet dana. Pokazao je i proces vaganja pre ulaska u podmornicu.

Ulazak u podmornicu možete videti od dvadesetog minuta snimka u okviru teksta.

“Nosio sam nekoliko čokoladnih keksa, dva sendviča i kameru da mogu to sve da snimim”, objasnio je. U videu se može videti i Stokton Raš, izvršni direktor OceanGatea koji je stradao u podmornici. U jednoj sceni Stokton pokazuje i kontrolor kojim je upravljao podmornicom. Takođe, u jutjuberovom snimku može se čuti kako Raš govori da otkazuje zaron jer “nešto nije u redu s mozgom podmornice”, odnosno s kontrolnim sistemom.

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE

“Ovo je podsetnik da je život veoma dragocen i da može nestati u sekundi. Da je bilo lepo vreme, da me Stokton pitao želim li mesto u toj podmornici, ja bih opet otišao. Mogao sam da budem dole s njima. Zahvalan sam što sam tu danas, ali ljudi na ekspediciji su bili divni i jako sam zahvalan na celom iskustvu”, rekao je jutjuber na kraju videa.

kurir/index.hr

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti