Претрага
Претрага
Close this search box.

Lord Tenison Spajićevu Crnu Goru ne bi zvao prestolom gorskog orla, već tronom kanarinca

FOTO: EBRAHIM NOROOZI / TANJUG/AP

Nacionalni savet crnogorske nacionalne manjine još jednom poziva predsednika Vlade Crne Gore da se dozove u pamet i odustane od podrške rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici. Ne postoji nijedan razuman niti racionalan razlog za takvo postupanje, jer su najveći svetski autoriteti za genocid zauzeli stav da u Srebrenici nije izvršen čin genocida.

Šta će Crna Gora postići time? Mislite li da će vas više ceniti ako slepo sledite svaki diktat Zapada? Podsetiću vas da Crna Gora nije sačuvala sebe u teškim i opasnim vremenima, i nije bila cenjena u svetu zato što je bila poslušnik, već zato što je hrabro i nepokolebljivo štitila svoju nezavisnost i svoj obraz.

Mislite li da vam je bliža Nemačka od Srbije? Da će vam Holandija pomoći brže i snažnije od Srbije kad bude trebalo? Zašto ste uvereni da će vas Velika Britanija cijeniti više, ako budete mekši u čestitosti?

Kad bi se kojim čudom danas zatekao u Crnoj Gori, lord Tenison ne bi kao nekad pisao “O najmanji od naroda ti velika Crna Goro, ti prestole od kamena s kog uzleće gorski oro”, već bi rekao da je to tron kanarinca, koji iz Nato kaveza peva po notama zapadnih moćnika.
Nadate se da ćete zbog toga dobiti koju šaku evra više? Možda. Ali, Njegoš bi rekao “Slatka máma, no bi na udicu”. Sve u istoriji se zapisuje i pamti. Bruka pogotovo. Sloboda ne može da se kupi, ona se osvaja. Poštovanje nije obligaciona kategorija, ono mora da se zasluži. Niko na svetu se nije usrećio sledeći stope silnika.
No, Crnogorci ne misle isto što i Spajić. Pravi Crnogorci su uz braću Srbe. Kao i vjekovima ranije.

nsuzivo.rs

Tagovi:

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
10.05.2024 16:06

A kako bi nazvao ovu mafijasku septicku jamu koju SNS patrijote zovu SRBIJA! Jeli kreteni? 🙂

Last edited 10 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Milan NS
10.05.2024 17:30

Ahahaha! Ajmo litijaši, u booooj! Vi napred, a mi ćemo polako za vama

Gost
Буђави
12.05.2024 01:34
Odgovori  Milan NS

А и ти неби био католичко копиле да се не јавиш

Gost
Sibe
11.05.2024 04:26

Шта би на то река Брајан Брковић један од најславнијих Монтенегрина у надолазећа времена

Povezane vesti