Претрага
Претрага
Close this search box.

Loša turistička sezona u Crnoj Gori, jedan od glavnih razloga – visoke cene

Crna Gora plaže Foto:Ana Vušović Marković

Turistički radnici u Budvi, Baru i Ulcinju nisu zadovoljni dosadašnjim tokom sezone, ugostitelji i hotelijeri tvrde da je manje gostiju nego prethodne godine.

Uzrok vide u ratu u Ukrajini, slaboj promociji Crne Gore kao turističke destinacije, ali i u visokim cenama, piše portal RTCG.
Umesto da se na plažama traži mesto više, kupačima je komotno, većih gužvi nema ni u saobraćaju, a prazno je i u mnogim lokalima.
-Ležaljka na plaži je 25 evra. Koji će to srednje staležni turista da odvoji da plati 25 evra? Nije to da su sad cene digli zakupci plaža, vlasnici plaža. Problem je što je veliki namet na te ljude – ocenio je turistički radnik Nebojša Perović.
A oni koji su se i pored takvih cena odlučili za Crnu Goru različito komentarišu poskupljenja koja su za 50 odsto viša ove sezone, zabeležila je ekipa TVCG na licu mesta.
-S obzirom koji je datum danas situacija je vrlo loša jer apartmani su mi napola prazni. Restoran radi, ali nije to taj kapacitet koji bi mogao da radi sa današnjim datumom. Tako da definitivno, sezona je podbacila i to dobro- dodao je Perović.
U Baru i Ulcinju ništa bolja situacija. Turistički radnici iz tih opština kao problem ističu situaciju u Ukrajini i slabu promociju Crne Gore kao turističke destinacije.
-Nemamo goste iz Rusije i Ukrajine, a oni su gosti koji su dosta posećivali Ulcinj. Ja se nadam da će se ovih tri, četiri dana pojačati i da ćemo negde do 22. i 23. avgusta imati jaču sezonu kazao je hotelijer Hasan Karamanaga.
Momčilo Šćekić iz Udruženja hotelijera, ugostitelja i privatnog smeštaja u Čanju misli da nije dovoljno urađeno na promociji.
-Nije dovoljno ići samo na štandove i promovisati i podeliti te flajere, već moramo spotove da snimimo i uključimo sve da učestvuju u tome – rekao je Šćekić.
Tanjug

Tagovi:

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Dejan
18.07.2022 14:49

A niko ne priča o tome kako rusi i ukrajinci zakuplju smeštaje na neodređeni period.

Gost
SNS Uzivo
18.07.2022 16:58
Odgovori  Dejan

Niko ne prica da predsednik ne moze u Jasenovac, a to mi se cini kao glavna tema, ne?

Gost
Max
19.07.2022 23:23
Odgovori  SNS Uzivo

Ni tamo ga nece

Gost
Ns.1
18.07.2022 18:38

Previse su umislili da su neka turisticka destinacija.

Gost
Max
19.07.2022 23:22

25 eur suncobran ? A daj jeste ozbiljni ?

Povezane vesti