Претрага
Претрага
Close this search box.

Mask odustao od kupovine Tvitera, kompanija najavljuje pravnu borbu

Foto: Bajtbox

Najbogatiji čovek sveta Ilon Mask odlučio je da raskine ugovor o kupovini Tvitera, vredan 44 milijarde dolara. Razlog je, kako navode njegovi advokati, to što ova kompanija nije dostavila informacije o lažnim nalozima.

U podnesku Maskovih advokata navodi se da Tviter nije uspeo ili je odbio da odgovori na više zahteva za informacije o lažnim ili spam nalozima na ovoj platformi, što je fundamentalno za poslovni učinak kompanije, prenosi Rojters.

-Tviter značajno krši više odredbi ugovora, čini se da su lažne i obmanjujuće izjave na koje se gospodin Mask oslonio kada je stupio u Sporazum o spajanju- navode advokati.

Sa druge strane, predsednik Upravnog odbora kompanije “Tviter”, Bret Tejlor je najavio da će pokrenuti pravni postupak kako bi se transakacija završila prema prethodnom dogovoru.

-Upravni odbor Tvitera je posvećen okončanju transakcije prema ceni i uslovima koji su dogovoreni sa gospodinom Maskom i planira da pokrene pravni postupak za sprovođenje sporazuma o spajanju- napisao je Tejlor.

rts.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti