Foto: FoNet/AP

Novoizabrani predsednik Crne Gore, Jakov Milatović, kazao je u utorak uveče da odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore neće biti povučena.

-Nije realno da se očekuje ‘otpriznavanje’ (nezavisnosti) Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna – rekao je Milatović u intervjuu za Nova TV.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava demantovalo LSV

Rekao je da „podržavamo sve što se dogovore Beograd i Priština, i smatram da bi normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu. U tom smislu Crna Gora želi da bude dobar sused koji će promovisati dobrosusedske odnose”.

-Želim najbolje moguće odnose sa Srbijom i dok sam bio ministar ekonomskog razvoja, to sam uvek stavljao u fokus. Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana i potpuno je prirodno da će uslediti moja poseta Srbiji nakon poziva (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića -rekao je Milatović.

On je međutim rekao da će njegova prva poseta biti Briselu jer se, kako je ponovio, Crna Gora „istinski kreće” ka EU. Milatović je naglasio da mu je „važno da sve te posete rezultiraju opipljivim rezultatima za građane i privredu”.

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
05/04/2023 13:25

Nisam verovao da cu to ikad reci, Crna Gora za nas izmislila demokratiju i pravnu drzavu, posle svega sta sad ostalo je moj Beograde!

Last edited 2 meseci ranije by SNS Uzivo
Vidoje
05/04/2023 14:05
Reply to  SNS Uzivo

Kako to? Tako sto su im zapadne ambasade dovele na vlast ovog konrad adenhauer stipendistu? 🙂

SNS Uzivo
05/04/2023 17:55
Reply to  Vidoje

Acu izdaju? 🙂

Last edited 2 meseci ranije by SNS Uzivo
Vlada
28/05/2023 17:51

Hvala C.Gori za nezavisno Kosovo i za to sto sam se zadnji put kad sam letovao,osecao ko siptar medju svojom bracom.Kupacu se u jezeru ili reci ubuduce ako ne mogu u Grcku ili sl.