Претрага
Претрага
Close this search box.

Naučnici otkrili NAJSTARIJU piramidu na svetu- Gunung Padang TRI PUTA STARIJI od Stounhendža i EGIPATSKIH PIRAMIDA (FOTO)

Foto: Screenshot YouTube HISTORY

Arheolozi su otkrili da se indonezijska piramida, “megalit” Gunung Padang, koji su holandski istraživači prvi put otkrili 1890. godine, najstarija poznata građevina koju je napravio čovek te veličine, barem prema najnovijem radiokarbonskom datiranju drevnog lokaliteta.

To znači da je ova građevina verovatno preko 10.000 godina starija od piramida u Gizi u Egiptu, kao i od legendarnog engleskog Stounhendža.

Kompjuterska rekonstrukcija građevine u Indoneziji; foto: Screenshot YouTube HISTORY

Prvi i najdublji sloj indonežanske piramide, otkrili su istraživači, isklesan je iz prirodnog bogatstva ohlađenih tokova lave.

Koristeći radare koji prodiru u zemlju za snimanje podzemnih snimaka, bušenje jezgra i tehnike iskopavanja rovova, geolog Dani Hilman Nataviđaja, iz indonezijske Nacionalne agencije za istraživanje i inovacije, i njegove kolege istraživači su bili u mogućnosti da istražuju prve slojeve Gunung Padanga, koji se prostire na 9 spratova  (30 metara) ispod njegove površine.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti