Претрага
Претрага
Close this search box.

NEMAN OD 2 METRA PRESTRAVILA KUPAČE: Turista tražio da se jezero hitno zatvori kad je SNIMIO MONSTRUMA u plićaku (FOTO)

Foto: Pixabay

Som veličine čoveka koji lovi patke toliko je narastao da su se posetioci lokalnog kamp naselja uplašili da je reč o ajkuli!

Ribolovci iz cele Nemačke sada su na putu do malog sela u severoistočnom Hesenu u nadi da će uhvatiti zastrašujućeg stvora za koga se veruje da živi u malom prirodnom jezeru kod Bajzeferta.

Neman je prošlog leta snimio jedan kamper u plićaku samo nekoliko centimetara od mesta gde je stajao. Som je međutim bio toliki da glava nije mogla da stane u kadar! Kamper koji je snimio fotografiju bio je prestravljen i zahtevao je da se jezero zatvori. Tada je procenjeno da je stvorenje dugačko oko metar i 80 centimetara.

– Žena je pritrčala i počela da viče: “Moraš da zatvoriš jezero. Tamo je ajkula” – rekao je za Bild Tomas Foli iz kamp naselja.

Foli je ipak brzo shvatio da je navodna ajkula som koji je mnogo veći od prosečnih propadnika svoje vrste. Som, koji je inače najveća slatkovodna grabežljiva riba u Evropi, obično naraste do metar i po.

Foli se uverio u njegove predatorske navike.

– Stajao sam na obali i pušio cigaretu! Nedaleko je plivala patka. Odjednom mi se pred očima pojavilo nešto tamno kao levak i onda je patka samo nestala – rekao je Foli.

Filip Montag (25) iz lokalnog ribarskog kluba navodi da je somu potrebno nekoliko dana da svari patku. Montag je prošle jeseni čak koristio sonar da pokuša da locira soma.

Stanovnici imaju dve teorije o tome gde se neman sada nalazi. Prva je da je džinovski som zaplivao dalje u Fuldu, reku koja teče kroz Hesen, a druga da se krije u mulju na dnu jezera.

Montag uverava posetioce da som ne napada ljude.

– Više se plaše nas nego mi njih. Uz to imaju samo male tupe zube poput brusnog papira – navodi Montag.

Kurir.rs/Sun

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti