Претрага
Претрага
Close this search box.

Održano drugo polufinale Pesme Evrovizije: Izabrano još 10 zemalja koje će se naći u finalu

Foto: Screenshot RTS1

U drugom polufinalu “Pesme Evrovizije” sinoć je izabrano još 10 zemalja koje će se naći u finalu u subotu 11. maja u švedskom gradu Malmeu.

Zahvaljujući glasovima gledalaca, nakon nastupa u Malme areni od 16 takmičara u finale su prošli Letonija, Austrija, Holandija, Norveška, Izrael, Grčka, Estonija, Švajcarska, Gruzija i Jermenija.

Drugo polufinale, u direktnom prenosu Radio-televizije Srbije, proteklo je uz uobičajeno raznovrsne, vizualno raskošne nastupe muzičara.

Najiščekivaniji nastup, usled propalestinskih protesta i zvižduka posetilaca upućenih na probi, bio je Izraelke Eden Golan, koja je sigurno izvela pesmu “Hurricane”, iako se moglo čuti da podrška u dvorani nije bila zdušna.

Megara iz San Marina ponudila je tehno pank pesmu “11:11” u stilizaciji manga stripa, dok je Švajcarac Nemo oduševio izvodeći “The Code” dok se vrteo u ružičastoj bundici i suknjici na kružnom podijumu.

Dašak skandinavskog metala doneli su norveški Gate sa “Ulveham”, a Holanđanin Just Klajn je pesmu “Europapa” završio dirljivom posvetom preminulom ocu i porukom o svetu bez granica.

Iz prvog polufinala održanog u utorak u finale su se plasirali predstavnica Srbije Teja Dora sa pesmom “Ramonda”, kao i hrvatski muzičar Bejbi Lazanja i slovenačka pop pevčica Raiven.

Tada su se plasirali i Portugal, Ukrajina, Litvanija, Finska, Kipar, Irska i Luksemburg, a direktno u finale idu domaćin Švedska i “velika petorka” – Francuska, Nemačka, Italija, Španija i Velika Britanija.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti