Претрага
Претрага
Close this search box.

OMILJENA LOZINKA KORISNIKA, 12345, VIŠE NEĆE MOĆI DA SE KORISTI! Zbog nove regulative u zakonu biće ZABRANJENA, evo i zašto

Foto: Pexels

Očekuje se da će ove mere pomoći u jačanju poverenja potrošača pri kupovini i korišćenju proizvoda u trenutku kada su potrošači i preduzeća sve češće meta napada hakera

U Velikoj Britaniji stupa na snagu nova regulativa koja zabranjuje prodaju tehnoloških uređaja sa slabim fabričkim lozinkama poput “admin” ili “12345”. Ova mera je deo novih zakona koji zahtevaju da svi pametni uređaji ispunjavaju minimalne bezbednosne standarde.

Ministarstvo za nauku, inovacije i tehnologiju Velike Britanije najavilo je da će ovim potezom proizvođači telefona, televizora i pametnih zvona za vrata, među ostalim uređajima, biti pravno obavezni da zaštite uređaje povezane na internet. Korisnici će biti podstaknuti da promene uobičajene lozinke.

Proizvođači moraju da objave kontakt informacije kako bi korisnici mogli da prijavljuju greške i probleme, a takođe moraju da budu transparentni kada je reč o tome koliko je vremena potrebno da se objavi novo bezbednosno ažuriranje, javlja The Guardian.

Foto: Pexels

Očekuje se da će ove mere pomoći u jačanju poverenja potrošača pri kupovini i korišćenju proizvoda u trenutku kada su potrošači i preduzeća sve češće meta napada hakera.

Potrošačka organizacija Which? izjavila je da je imala ključnu ulogu u iniciranju novih mera i pozdravila je ove promene.

Ovi zakoni su deo režima bezbednosti proizvoda i telekomunikacione infrastrukture (PSTI), koji ima za cilj jačanje otpornosti Velike Britanije na sajber kriminal.

Telegraf/Kurir/Darko Mulic

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti