Претрага
Претрага
Close this search box.

ONI SU NAJSTARIJI PAR NA SVETU! Oborili Ginisov rekord: Ukupno imaju preko 200 godina, uživaju u poljupcima

IZVOR: FACEBOOK/SARAH SICHERMAN

Stogodišnji par Mardžori Fitermen (102) i Berni Litmen (100) venčali su se prije nekoliko nedelja, nakon što su se upoznali u svom staračkom domu pre gotovo deset godina. Par, koji zajedno broji čak 202 godine, verovatno je oborio Ginisov svetski rekord. Naime, dosadašnji rekorderi, objavio je Fox News, bili su Dorin i Džordž Kirbi iz Engleske, koji su zajedno imali 194 godine kada su se venčali 13. juna 2015. godine

Novopečeni bračni par iz Filadelfije dokazao je da nikad nije kasno za venčanje, a njihove porodice jako su srećne zbog njih. Bernijeva unuka, Sara, izjavila je da je sjajno što je njen deda pronašao ženu s kojom je pronašao zajednički jezik u kasnim godinama, prenosi Metro.

Berni je prethodno bio u braku s Bernis 65 godina, koja je preminula 2012. godine. Nekoliko godina kasnije upoznao je Mardžori na zabavi i imali su sastanak na isti dan kada se rodila njegova praunuka. Njegova porodica rekla je da su njegovi planovi da oženi Mardžori bili “iznenađenje” jer su pretpostavljali da će se i dalje samo družiti. Rabin Adam Wohlberg, koji je venčao par, rekao je da je par došao do tačke “gde više nisu samo bliski prijatelji – već i muž i žena'” Nije im dao nikakve bračne savete na venčanju jer su već imali bogato iskustvo.

IZVOR: FACEBOOK/SARAH SICHERMAN

Mardžori je pre bila u braku sa suprugom Morisom pre nego što je preminuo 1999. godine, ali je znala da je “neko neverovatno poseban ušao u život” kada je upoznala Bernija.  Bernijeva kćerka Sara izjavila je da se par prijavio za Giniksovu knjigu rekorda, ali ona je sada još uvek na čekanju. Ipak, ona i čitava porodica veruju da je novopečeni par “najstariji venčani par”, s osam godina više od sadašnjih prvaka, pobednik.

(MONDO/T.B.)

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti