Foto: shutterstockč.com/AKKHARAT JARUSILAWONG/Ilustracija

Snimanje najnovije serije iz franšize “Ratova zvezda” pod nazivom “Andor” u kamenolomu u grofoviji Dorset otkazano je u blizini britanskog grada Bornmuta zbog zabrinutosti organizatora zbog mogućeg odrona.

Napušteni kamenolom Vinspit, u blizini mesta Vort Matravers, trebalo je da bude korišćen za snimanje najnovije Diznijeve serije, koja je nastavak filma “Rogue One” iz 2016. godine i prati glavnog junaka Kasijana Andora, preneo je BBC.

Filmske ekipe su ranije koristile lokaciju za snimanje pre dve godine i očekivale su da će se nastaviti. Navodi se da je snimanje otkazano iz bezbednosnih razloga, a menadžer Trejsi Čerčer rekla je da je zabrinutost izražena nakon “skorašnjeg turbulentnog vremena, koje je povećalo rizik od odrona kamenja i zemlje”.

Ona je dodala da litice duž ovog dela obale, uključujući kamenolom, mogu biti nestabilne i prirodno podložne klizištima i padovima, naročito nakon ekstremnih vremenskih uslova, uključujući obilne padavine i vruće, sušne periode.

“Ljudi bi uvek trebalo da se drže podalje od litica i ivica stena, bilo na njima ili ispod njih, i molimo ljude da ne posećuju kamenolom Vinspit dok se naši stručnjaci ne uvere da je bezbedno ponovo posetiti.

Posetiocima koji se nadaju da će istražiti obalu Dorseta takođe je savetovano da prate upoziorenja i drže se dalje od nesigurnih područja dok se ne sprovedu istraživanja.

Snimanje nove serije “Ratovi zvezda” počelo je u Velikoj Britaniji u maju 2021. godine, a glavni glumac Dijego Luna i drugi protagonisti primećeni su na plaži u Klivlisu u Lankaširu.

Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments