Ove kategorije vozila više neće plaćati putarinu

       
Minel

Odluku o oslobađanju od plaćanja putarine doneo je u sredu Nadzorni odbor preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” čime su Uprava i Nadzorni odbor ovog javnog preduzeća realizovali obaveze koje su im date zaključkom Vlade od 12. avgusta 2018. godine.

Nadzorni odbor “Autoputeva” usvojio je Pravilnik o postupku i načinu ostvarivanja prava na oslobađanje plaćanja putarine kojim su obuhvaćene pomenute tri kategorije.

Vlada je obavezala Upravu i Nadzorni odbor “Autoputeva” da oslobode od plaćanja putarine vozila u vlasništvu lica sa invaliditetom sa 80 odsto i više telesnog oštećenja i lica kod kojih je utvrđeno telesno oštećenje koje ima za posledicu nesposobnost donjih ekstremiteta od najmanje 60 odsto.

Zaključkom Vlade povlastice su predviđene i za udruženja i saveze organizacija lica sa invaliditetom, koji imaju status udruženja od javnog interesa u Srpskoj, te da od plaćanja putarine budu oslobođena i vozila kojim se prevoze oboleli od retkih bolesti u svrhu lečenja i vozila Republičke uprave civilne zaštite.

Izvor: Srna

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments