Претрага
Претрага
Close this search box.

OVO SU MESTA SA NAJDUŽIM IMENIMA Mnoga od njih nećete moći da pročitate, a kamoli izgovorite (FOTO)

Buda/Tajland
Foto: Pixabay

Najduži naziv države je Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Severne Irske. Ali, ne drži Britanija prvo mesto samo tu. Našla se i u kategoriji sela sa najdužim imenom na svetu.

Foto: Pixabay

Jezero sa najdužim imenom, nalazi se u državi Masačusets, u Americi, i nosi naziv Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg, a brdo na Novom Zelandu se zove Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu.

Ako niste znali kako glasi puno ime grada Bangkoka, ono ima čak 85 slova. Ceremonijalni naziv grada je Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit, što znači “Grad anđela, veliki grad besmrtnika, veličanstveni grad devet dragulja, sedište kralja, grad kraljevskih palata, dom inkarniranih bogova, koji je podigao Višvakarman po Indrinoj zapovesti.”

Plaža koja nosi epitet najduže nalazi se na Aljasci- Nunathloogagamitbingoi Dunes.

I kao što smo gore već pomenuli, selo sa najdužim imenom na svetu nalazi se u Engleskoj- Llainfairpwllgwygyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti