Претрага
Претрага
Close this search box.

POČELA AKCIJA “ROLEKS”: Službe sa DUGIM CEVIMA na terenu, veliko hapšenje u toku!

Foto: nsuzivo.rs

Deset osoba uhapšeno je u velikoj policijskoj akciji ”Roleks” usmerenoj na procesuiranje više osoba osumnjičenih za organizovani kriminal i međunarodnu trgovinu drogom.

Akciju sprovodi MUP Republike Srpske na osnovu razmjene informacija sa Еvropolom.

– Akcija se sprovodi u cilju procesuiranja većeg broja lica koja su zajedničkim delovanjem u periodu od kraja 2019. do poetka 2021. godine, delujući kao organizovana kriminalna grupa, neovlašćeno prometovali opojnom drogom na teritoriji BiH, Crne Gore i drugih zemalja regiona Zapadnog Balkana – saopštio je MUP Srpske.

Dodaju da su po naredbi nadležnih sudova u toku pretresi stambenih i poslovnih objekata, kao i prevoznih sredstava na 24 lokacije u Banjaluci, Foči, Bileći, Laktašima, Drvaru i Kantonu Sarajevo.

– U dosadašnjim aktivnosti na širem podruju BiH uhapšeno je deset osoba nad kojima se se sprovodi kriminalistička obrada – navode u MUP-u Srpske.

Akciju ”Roleks” sprovodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet uz podršku policijskih službenika Jedinice Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, te policijskih uprava Banjaluka, Trebinje i Foča, u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i MUP-om Livanjskog Kantona.

Izvor: Srbija Danas/ATV

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Zoćo
11.06.2024 15:09

Bravo, Policija!

Povezane vesti