Претрага
Претрага
Close this search box.

POZNATI MODNI BREND KOJI SRPKINJE OBOŽAVAJU ZATVARA 160 PRODAVNICA! Gigant šokirao novi potezom, evo o čemu je reč

Foto: nedap-retail.com

Modni brend H&M ima u planu da zatvori nekoliko prodavnica kako bi povećao profit. Naime, broj prodavnica je smanjen za 76 do sada, a čeka ih još zatvaranja. Iako je plan da se do kraja godine zatvori još 160 radnji, H&M će otvoriti i 100 novih.

Premijerni izveštaj Daniela Ervera kao izvršnog direktora H&M-a zaista je iznenadio tržište. Nakon što je udeo naglo pao u odnosu na prethodni izveštaj, kada je Erver predstavljen kao novi izvršni direktor, sada je došlo do potpuno suprotnog razvoja događaja.

Bila je moguća i prodaja kompanije, međutim kompanija je prijavila operativni profit od 2 milijarde evra, što je značajan porast sa 725 miliona evra u istom periodu prošle godine, prenosi portal Investing. Analitičari su očekivali skromniji operativni profit od 1,4 milijarde evra.

Foto: Pexels

Zarada po akciji kompanije iznosi 0,75 švedskih kruna, što je takođe nadmašilo očekivanja analitičara koji su prognozirali 0,51 kruna po deonici.

Prihodi kompanije H&M u prvom kvartalu fiskalne godine su nasuprot tome pali sa prošlogodišnjih 54,87 milijardi kruna na 53,70 milijardi kruna.

– Kvartalna prodaja se postepeno poboljšala tokom februara, prolećne kolekcije su dobro prihvaćene, što je znak da smo na pravom putu – otkrio je izvršni direktor Daniel Erver.Kompanije planira i da obnovi brojne radnje, a jedna od njih je i glavna prodavnica na Hamngatanu u centru Stokholma, prenosi Aftonbladet.se.

Espreso/Telegraf/

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti