Претрага
Претрага
Close this search box.

RAT U UKRAJINI: Izvršeni masovni ruski vazdušni udari na više oblasti u Ukrajini

Foto: AFP

Ruske snage izvele su noćas masovne vazdušne udare na više oblasti u Ukrajini, a na meti su bile Zaporoška, Harkovska, Lavovska i Dnjepropetrovska oblast, kao i Krivi Rog, javljaju ukrajinski mediji, prenosi Tanjug.

Iz Zaporoške oblasne vojne administracije saopšteno je da je u udarima uništeno sedam, a oštećeno 35 stambenih objekata i da ima povređenih, prenosi Ukrinform. Gradonačelnik Harkova Ihor Terehov izjavio je da je u tom gradu odjeknulo 15 eksplozija i da su ruske snage pogodile objekte elektrodistributivne mreže.

-Za sada je u Harkovu potvrđeno 15 eksplozija. Ima problema sa snabdevanjem strujom u gradu. Neprijatelj gađa objekte elektrodistributivne infrastrukture. Na nekim mestima su izbili požari – naveo je Terehov na Telegramu.

Gradonačelnik Krivog Roga Aleksandar Vilkul saopštio je da je u ruskim napadima pogođena kritična infrastruktura. “Tamo gde postoji mogućnost, potrebno je nabaviti vodu, napuniti elektro uređaje i strujne agregate”, naveo je Vilkul, prenosi Unian. U Krivom Rogu su uvedeni rasporedi vanrednih isključenja struje, a bolnice i druga infrastruktura snabdevaju se električnom energijom iz agregata.

Protekle noći u ruskim vazušnm udarima oštećena je elektroenergetska infrastruktura i u Lavovskoj oblasti, saopštile su regionalne vlasti. Prema rečima načelnika Lavovske oblasne vojne administracije Maksima Kozickog, jedan od dronova je pogodio energetski objekat, nakon čega je izbio požar čije je gašenje u toku.

Za sada nema informacija o povređenima. U ruskom raketnom napadu oštećeni su energetski objekti u četiri okruga Dnjepropetrovske oblasti, izjavio je načelnik oblasne vojne administracije Serhij Lisak, prenosi Interfaks Ukrajina. On je dodao da će biti uvedena vanredna isključenja električne energije.

Novosti

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti