Претрага
Претрага
Close this search box.

Ružičasti kokain: Nova misteriozna droga dolazi iz Argentine i Kolumbije

Foto: Infobae

‘Tuci’, kako je lokalno poznata, ostavlja svoj trag u Argentini. Ali, da li je to zaista dizajnerska droga 2C-B, ili samo prljava mešavina koju su smislili kolumbijski dileri?

Tuci je možda nova opcija u Argentini, ali ne i u ostatku sveta. U Evropi je poznat kao “kokain bogatih”, koji koriste zvezde, modeli i političari, navodi se u izveštaju kolumbijskog nedeljnika Semana iz 2012. godine. U drugim zemljama nosi naziv 2C-B. To je sintetička verzija supstance koja menja um, razvijena u Sjedinjenim Državama 1974. godine. Njen “izumitelj”, Aleksandar Šulgin, nazvao ga je ružičastim kokainom.

U Argentini se konzumira diskretno, i to u ekskluzivnim krugovima, a Tuci je stigao pre pet ili šest godina. Prvobitno je bio povezan sa kolumbijskim kriminalnim elementima, a konzumirao se u klubovima elektronske muzike i priobalnim područjima.

U to vreme gram je koštao 1.000 pezosa (oko 30 evra), što je otprilike tri i po puta više od cene standardnog kokaina. Danas košta dvostruko više. Prošlog januara, Argentina ga je uvrstila ga je na listu ilegalnih supstanci u zemlji.

U Buenos Ajresu se Tuci šmrče, dok se u Kolumbiji i Evropi uzima oralno.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti