Slovenija: Vanredan nadzor zbog zaraženog mesa

       

Slovenačka uprava za bezbednost hrane uvela je vanredni nadzor nad svim mesnim sastojcima za pripremu brze hrane nakon što je nedavno u mesu za kebab, koji je iz Poljske uvezla jedna slovenačka firma, otkriveno prisustvo salmonele, prenosi portal Seebiz.

“U okviru posebnog nadzora obavljamo preglede svih mesnih sastojaka, ne samo onih za kebab, i to kod dobavljača tih proizvoda. Akcija je već u toku, a nadzor će potrajati još mesec ili dva”, kaže direktor uprave za bezbednost hrane Janez Posedi, prenosi portal Seebiz.

Dodaje da će posebnu pažnju usmeriti na meso iz uvoza.

U završnom izveštaju o aferi s mesom za kebab, koje je u Sloveniju uvezla firma Alebon, uprava za bezbednost hrane utvrdila je da ono nije došlo iz poljske klanice u kojoj je otkriveno da se ilegalno kolju bolesne životinje.

Slovenačka uprava za bezbednost hrane je prošlog petka objavila na svom veb sajtu da je obaveštena o prisustvu bakterije salmonele u smrznutoj masi za kebab od mešane govedine i ćurećeg mesa, koje je Alebon uvezao iz Poljske kupivši ga od kompanije “Efes-pol Fedai Simsek Sp.Zoo”, o čemu je obaveštena nakon što je to meso otkriveno i u Hrvatskoj, podseća Seebiz.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments