Претрага
Претрага
Close this search box.

Snimak na kome JAPANCI UJUTRU IDU NA POSAO SRUŠIO JE INTERNET i ljudi ga gledaju u NEMOM ŠOKU (VIDEO)

Foto: Inter Press Service

Društvenim mrežama poslednjih dana kruži neobičan snimak iz Japana, koji svedoči o tome koliko je ova nacija drugačija od ostatka sveta, te da su definitivno univerzum za sebe. Video prikazuje uobičajeno jutro na jednoj japanskoj metro stanici, a objavljen je na brojnim stranicama , prikupivši milione i milione pregleda, ali i burne reakcije korisnika.

Šta je ono što je zbunilo ljude na ovom snimku? Naime, umesto uobičajene vreve i živopisnosti, kako je to uglavnom slučaj u velikim gradovima, na stanici vladaju neverovatan red i mir.

Na snimku vidimo reku Japanaca, različitih godina, dok idu na posao, a svi su manje-više obučeni u odeću tamnih boja, niko ne razgovara ni sa kim, ne koriste čak ni mobilni telefon, ne osvrću se i ne prave nikakvu gestikulaciju. Jednostavno koračaju pravo i napreduju ka svom cilju. Eto, to je Japan, disciplina iznad svega!

Zvuk na snimku je još fascinantniji – ne čuje se doslovce ništa osim koraka prolaznika. Komentatori na društvenim mrežama zaprepšaćeni su tišinom i disciplinom, a mnogima je čitav prizor bio pomalo sablastan i podsetio ih je na distopijske filmove.

“Kao roboti”, “Mislim da sam postao depresivan samo gledajući ovo”, “Mrzim ovo u ime svih nas. Ovo nije život. Ovako se ne živi”, “Matriks”, “Meni je ovo jezivo, koliko god da razumem pozadinu i sam mentalitet”, “Marš depresije”, “Jako, jako tužno kada malo bolje razmislite”, “Najjezivija stvar koju sam video danas”, samo su neki u moru sličnih komentara.

S druge strane, poznavaoci japanske kulture tvrde da je ovo potpuno normalan prizor, s obzirom da se u Japanu preglasno pričanje i uznemiravanje drugih putnika u javnom prevozu smatra izrazito nepristojnim.

zena.blic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti